Veel gestelde vragen

tg

Tarieven

Voorrijkosten excl. btw
0 ? 5km 15€
5 ? 30km 30€
30 ? 50km 45€
Klein interventie tot 15 min ? 25€ excl. btw

Hoe uw robot winterstallen?

RX modellen:
Robot opladen in zijn basisstation tussen 80 en 100%.
Robot uit basisstation halen en OFF schakelaar 3 à 4 sec indrukken.
De voeding (230V) van het basisstation (laadkop) uittrekken.
Robot ergens vorstvrij wegzetten.

RC modellen:
Robot opladen in zijn basisstation tussen 80 en 100%.
Robot uit basisstation halen en schakelaar van de robot op OFF zetten.
Robot ergens vorstvrij wegzetten.
De voeding (230V) van het basisstation uitzetten.

RS modellen:
Robot opladen in zijn basisstation tussen 80 en 100%.
Robot uit basisstation halen en schakelaar op OFF zetten, de glaszekering achteraan de robot uitdraaien, onder de grote groen klep is een opbergvakje voorzien om de glaszekering op te bergen.
De voeding (230V) van het basisstation (laadkop) uittrekken.
Robot ergens vorstvrij wegzetten.

Hoe uw robot uit zijn winterstalling halen?

RX modellen
De voeding (230V) van het basisstation (laadkop) insteken. 1 à 2 sec op de kleine ON toets drukken en om de robot wakker te maken. Dan de home toets indrukken of via app connectie maken en de robot naar huis (basisstation) laten rijden.

RC modellen
De voeding (230V) van het basisstation insteken.
De robotmaaier 4 tal meter van zijn station plaatsen, de schakelaar aanzetten, dag en uur goed zetten, de robot met de homeknop naar huis (basisstation) laten rijden, of connectie maken met de App dan zal de dag en het uur automatisch goed staan, stuur de robot naar zijn basisstation.

RS modellen
De Voeding (230V) van het basisstation (laadkop) insteken.
De robotmaaier 4 tal meter van zijn station plaatsen, de glaszekering terugplaatsen, de schakelaar aanzetten, dag en uur goed zetten, de robot naar huis (basisstation) laten rijden, of connectie maken met de App dan zal de dag en het uur automatisch goed staan, stuur de robot naar zijn basisstation.

Hoe werkt een Robomow robotmaaier?

De robotmaaier krijgt een vaste plek in de tuin (volautomaat) of wordt handmatig op het gazon geplaatst (halfautomaat). In de vorm/contour van het gazon wordt op 10-30 cm van de kant (verschillend per type robotmaaier) eenmalig een kabel in of op het gazon gelegd welke na korte tijd niet meer zichtbaar is en waar u geen last van hebt tijdens het tuinieren. De robotmaaier gaat willekeurige baantjes maken binnen de bekabeling tot een bepaalde tijd is verstreken. De robotmaaier maait het volledige gazon met tussentijds opladen.

Is de Robomow robotmaaier gemakkelijk in het gebruik?

Ja, bijzonder gemakkelijk. Het bedieningspaneel is eenvoudig te begrijpen en in te stellen; als u de robotmaaier eenmaal in gebruik heeft genomen, hoeft u niets meer te doen en gaat de robotmaaier zijn eigen gang. De App is ook toegankelijk op elk model en type. Het gewicht van een robotmaaier RX model is 7.5 kg voor een RC model 11.4 kg voor een RS model 20.2 kg.Veel lichter dan de conventionele maaiers.

Kost het onderhoud en de werking van de Robomow robotmaaier veel tijd?

Nee, iedere robotmaaier werkt bijzonder eenvoudig. De resultaten zijn altijd even goed, zonder dat u zich daarvoor hoeft in te spannen. Als u de robotmaaier heeft geïnstalleerd, zorgt de maaier er zelf voor dat uw gazon wordt gemaaid, zonder dat u daar iets voor hoeft te doen of u nu thuis bent, op kantoor of met vakantie. Uw gazon blijft altijd keurig onderhouden.
Het is aangewezen jaarlijks onderhoud te laten doen bij een herkend dealer “Roboservice”

Hoe installeer ik de Robomow robotmaaier?

U kunt de grasmaaier gemakkelijk zelf installeren. Volg eenvoudigweg de instructies in de handleiding. De installatie neemt 3-5 uur in beslag, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de tuin.

Moet ik het begrenzingsdraad bedekken met aarde?

Nee. U zet de draad gewoon op de grond vast met behulp van draadpennen. Na enkele weken verdwijnt de draad vanzelf in het gras. Tip: maai het gras op de omtrek zo kort mogelijk om de draad zo dicht mogelijk bij de grond aan te brengen. Als u de draad vanaf het begin liever in de grond wilt laten insnijden is het aangeraden de installatie door Roboservice te laten uitvoeren, zo ligt de draad tussen de 3 – 5 cm onder het grasveld.

Kan ik de Robomow robotmaaier ook laten installeren?

Ja, dit is mogelijk en via onze gecertificeerde medewerkers kan desgewenst ook een stroompunt in uw tuin worden aangelegd waarna via een kabellegger het begrenzingsdraad machinaal wordt ingegraven tot ongeveer 5 cm onder de graszoden. Hierbij is het gebruik van draadpennen overbodig geworden en is er minder gevaar voor het eventueel verticuteren van uw gazon.

Wat is het maximale gebied dat een Robomow robotmaaier gemiddeld aan kan?

De krachtigst Robomow is geschikt voor gazons tot maximaal 4000 m² +/- 20%, afhankelijk van complexiteit van uw gazon.

Maakt de Robomow robotmaaier veel lawaai?

Helemaal niet. Het geluidsniveau van de robotmaaier is bijzonder laag, tussen 69 dB(A) en 58 dB(A), afhankelijk van het model. Conventionele maaiers produceren gemiddeld tussen 95 en 100 dB(A). De Robomow robotmaaier kan rustig in de tuin werken, zonder u of uw buren te storen.

Kan de Robomow robotmaaier mijn ongelijke gazon aan?

Dankzij de brede wielen op de RC en RS modellen zijn deze ook geschikt voor oneffen oppervlakken. Daarbij vormen hellingen tot 30% geen probleem. Alleen in kleine diepe gaten kan een robotmaaier vastlopen. Bij RX modellen moet het gazon vrijwel wel gelijk liggen.

Kan de Robomow robotmaaier nauwe doorgangen passeren?

Ja, de robotmaaier heeft geen probleem met nauwe doorgangen tot 1 M breedte om naar zijn subzone te rijden, afhankelijk van het model.

Kan de Robomow robotmaaier voorwerpen signaleren, zoals kleding of speelgoed op het gazon?

Nee. De eigenaar dient ervoor te zorgen dat er geen voorwerpen op het gazon liggen. Voorwerpen die klein genoeg zijn om door de robotmaaier te worden overreden, kunnen beschadigd raken, maar ook de messen van de machine kunnen schade oplopen. Zorg ervoor dat het gazon vrij is van kleine voorwerpen voordat u de robotmaaier gebruikt.

Hoe zit het met dennenappels, takken en fruit op de grond?

Om de levensduur van de messen optimaal te houden, verdient het aanbeveling om deze voorwerpen aan te harken of regelmatig te verzamelen. Ze kunnen de maaier niet beschadigen, maar de messen slijten wel sneller. Een pro model kan u wel een berichtmelding via je smartphone geven vooraleer hij gaat uitrijden.